Кілька сценаріїв для оформлення вітальні

Під вітальню часто виділяють найбільш більшої площі кімнату, яка буде максимально просторою, тому її оформлення буде максимально вражаючим і ефектним в порівнянні з іншими кімнатами. Вітальня – це та частина будинку, яка собою з'єднує всі інші частини, пов'язуючи воєдино. Не обов'язково цю кімнату використовувати для гостей, вона відмінно підійде для сімейного відпочинку.

 Під вітальню часто виділяють найбільш більшої площі кімнату, яка буде максимально просторою, тому її оформлення буде максимально вражаючим і ефектним в порівнянні з іншими кімнатами.

 Вітальня – це та частина будинку, яка собою з'єднує всі інші частини, пов'язуючи воєдино. Не обов'язково цю кімнату використовувати для гостей, вона відмінно підійде для сімейного відпочинку. Саме через це вітальня у вашому будинку або квартирі повинна володіти такою властивістю, як функціональність. Інтер'єр продумують таким чином, щоб він був не тільки стильним, але зручним і практичним. Комфорт створюється в ній таким чином, щоб було зручно не тільки вам, але і будь-якій людині, що приїхав до вас в гості.

 І оскільки простір вітальні більш-менш не обмежена, то і фантазії є де проявитися при підборі оформлення кімнати. Варіантів існує безліч, а от обмежень менше, ніж в спальні або кухні. Якщо виникне бажання, то можна оформити вітальню повністю в одному стилі або ж розділити на кілька зон, зробивши кожну в своєму стилі, але не втрачаючи єдиної загальної спрямованості. Можна експериментувати з поєднанням різних архітектурних і дизайнерських форм, головне не забувати про те, що все повинно поєднуватися і не руйнувати гармонійну атмосферу житла. Вибір інтер'єру вітальні буде залежати від заданої планування приміщення, стиль життя і звички господарів будинку можуть також бути відображені в ньому.


 

 Вибираючи між різноманітністю варіантів оформлення, ви отримаєте кімнату з наступними функціями: оригінальність і комфорт або функціональність. І не обов'язково, щоб вона була окремою закритою кімнатою. Модною і полюбилася сьогодні тенденцією є об'єднання її з вітальнею і кухнею, і таким чином її ефективне розширення. В цьому випадку ви зможете насолоджуватися світлим, відкритим і просторим простором.

 Ще одним варіантом для розширення може бути лоджія, якщо така є. Це стане улюбленим місцем для відпочинку або проведення часу. При цьому відокремити зони між собою можна самим ненав'язливим чином, і сучасні елементи інтер'єру посприяють цьому. А варіантів для реалізації цієї потреби повнісінько. Наприклад, надзвичайно функціональними є розсувні міжкімнатні перегородки. В цьому випадку трансформації вітальні проходять швидко і без особливих зусиль.

 Інтер'єр вітальні піддається самим різним, навіть непередбачуваним змінам. За рахунок передпокої вітальню можна пов'язати з вхідними дверима. Таке планування дозволить увійти гостям в будинок і відразу опинитися в вітальні. Це легко здійснити при відкритому варіанті планування. І вже після того, коли ви повністю визначилися з плануванням і розміщенням цієї кімнати, можна думати в якому стилі ви хотіли б її оформити.


  • Вибираючи меблі для вітальні, можна відштовхуватися від смакових уподобань в стилі, проте слід не захаращувати простір зайвим декором, оскільки в такому випадку простора кімната візуально зменшиться.
  • Якщо ви обладнаєте цю частину житла функціональними меблями, то зробите приміщення вільним, завдяки точковому освітленню можна ефектно виділити поділені зони, приміщення стане більш сучасним і затишним.
  • Ви є шанувальником мінімалізму? Це стильове рішення і цієї кімнати цілком можна застосувати. Для цього краще її інтер'єр витримати в теплих відтінках і грамотно розставити меблі і декор.
  • Якщо стильна вітальня містить простору зону відпочинку в заспокійливих сірих або бежевих відтінках, то можна отримати місце, яке буде максимально сприяти розслабленню, відволіканню від суєти, де зможуть повноцінно відпочити як господарі, так і гості. В цьому випадку можна навіть додати позолоти, проте головне не переборщити.
  • Вітальня цілком може бути поєднаною з кухнею. У цьому випадку буде доречно виконати їх дизайн в одному стильовому оформленні, в цьому випадку виходить гармонійний простір, яке споглядати одне задоволення.
  • Вибираючи класичний стиль вітальні вам доведеться чимало витратити фінансів, оскільки і оббивка меблів повинна бути недешевою і елементи декору відповідними. Тому ви повинні спочатку бути готові до цього.
  • Диванні подушки у вітальні можуть бути самих різних кольорів і навіть необов'язково поєднання з інтер'єром. Чим їх буде більше, тим ошатніше і затишніше буде виглядати вітальня.
  • Ці мотиви знову в тренді! Прикрашаючи рослинними і орнаментальними візерунками, вишивкою і печворком вітальню, ви по максимуму додасте їй тепла і гостинності. Настрій гарантовано в будь-яку погоду, крім того гості на перший час тільки і будуть захоплені тим, що розглядати всі дрібниці і поєднання в дизайні.

 

 Плануючи і створюючи інтер'єр для своєї вітальні, ви практично ні до чого не прив'язані, немає ніяких рамок і кордонів, тому є простір для реалізації навіть найсміливіших ідей і планів.

 

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:

Відгуки: