Диван для вітальні: на що звернути увагу?

Вітальня – це найбільш поширений варіант кімнати, де є необхідність в дивані і куди він купується.

 Вітальня – це найбільш поширений варіант кімнати, де є необхідність в дивані і куди він купується. Він може бути актуальним і для їдальні, і для спальні, проте вони складають набагато менший відсоток продажів, ніж дивани у вітальню. Для того, щоб дизайн вітальні відповідав вашим очікуванням, потрібно перед покупкою задуматися про раціональність вибору дивана. Адже існують різні варіанти його розміщення в вітальні.


 
Якщо ви за допомогою дивана хочете зробити зонування і розташувати його в центрі кімнати, а не біля стіни, то в цьому випадку потрібно вибирати спинку, зроблену бездоганно, як і лицьова частина. Не повинно бути видно грубих швів або непривабливого зовнішнього вигляду, адже в звичному варіанті задня частина нас ніколи не хвилює особливо.

 У разі, якщо вітальня маленька, то диван взагалі в ній буде центральним місцем і об'єктом уваги. Саме через це варто звернути увагу на ті варіанти, які ідеально впишуться в цю частину будинку. Адже форма або колір дивана в невеликій вітальні легко можуть стати домінуючими і повністю перетворити простір в бажаному напрямку, так і не дуже.


 
Будь-які господарі при виборі дивана для вітальні, обов'язково враховують його функціональність, в більшості випадків габарити, забарвлення і якість оббивки. Не останнім важливим нюансом вибору є вартість дивана. Для того, щоб навіть недорогий диван виглядав розкішно, то слід ретельно вибирати його оббивку з якісних матеріалів. Якщо вітальня невелика, то відмовтеся від масивних форм з великими декоративними елементами, це враз з'їдає і без того малий простір. Для маленької вітальні відмінно підійдуть прості за конструкцією дивани, акцент можна поставити на його оббивці або на цікавих подушках на ньому.


 
Для різних віталень підійде відповідного походження оббивка дивана. Наприклад, для кімнати в класичному стилі ідеально підійде гобелен, жаккард, можна звернути увагу на оббивку з шеніла. Коли ви вирішили вітальню в стилі мінімалізму, то оббивка зі шкіри, вовни або бавовни буде ідеальним рішенням в такому випадку. Не забувайте при виборі дивана враховувати і наявність тварин в квартирі. Адже в цьому випадку вибір може обмежитися до мікрофібри і недорогого флока, проте вам не доведеться турбуватися за цілісність оббивки. Ви вибрали для вітальні такий оригінальний варіант оформлення, як прованс або сільський? Прекрасно, тоді придивіться до чохлам з льону, або на основі віскози, бавовни.


Яким чином правильно підібрати колір дивана?


 
У цьому виборі слід керуватися на колірну гамму стін. При нейтральних світлих і пастельних тонах стін, краще вибирати оббивку яскраву або контрастну, виразного кольору. Тут основна ідея полягає в тому, щоб диван не зливався зі стінами. А ось, коли стіни кольорові, то оббивка білого, кремового кольору - ідеальне рішення і гармонія в сприйнятті інтер'єру. Дуже практичним кольором для дивана є коричневий, адже з ним будуть відмінно поєднуватися і кремові стіни, і кольорові яскраві подушки. Майже всі теплі кольори будуть гармонійно поєднуватися з таким диваном: жовтий, помаранчевий, зелений.


 
У багатьох меблевих салонах останнім часом збільшилася кількість сірих диванів. Справа в тому, що це другий по практичності колір, покупці почали віддавати йому чималу перевагу, при цьому починаючи від світлих відтінків і закінчуючи графітовим. Такі дивани дають чіткі обриси, вони прості по сприйняттю проте дозволяють домогтися вражаючого ефекту. Для сім'ї, де є маленькі діти або тварини, цей колір буде незамінний, адже відмінно буде приховувати і плями і залишки вовни.


 
А ось з чорними диванами не все так просто, оскільки їм потрібен простір і мінімум зайвих речей навколо. Для вітальні невеликих розмірів слід звернути увагу на чорний диван з білими аксесуарами або декором. Ефектно можуть виглядати і кольорові дивани, проте з ними потрібно ретельніше продумувати поєднання всіх елементів, щоб отримати в результаті гармонійний простір.

Таким чином, знаючи всі хитрощі і нюанси вибору дивана для вітальні, можна разу приступити до відбору всього потрібного і відсіювання невідповідного. Таким чином, сконцентрувавшись на головному, ви заощадите час і швидко знайдете найоптимальніший варіант, який буде радувати око і вас, і ваших гостей.

 

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:

Відгуки: