Догляд за корпусними меблями з ДСП і МДФ

Прості поради по догляду за меблями з ДСП і МДФ

Купивши нові меблі, кожен з нас стикається з питанням: як довше зберегти їх первинний зовнішній вигляд. Для цього варто пам'ятати кілька простих рекомендацій, наведених нижче.

Корпусна кухня ДСП МДФ

Під час прибирання меблів з ДСП (зазвичай це шафи, комоди, корпуси кухонь і т.д.), слід використовувати злегка вологу бавовняну тканину, серветку з мікрофібри або губку, змочену в мильній воді. Допускається використання також миючих засобів без абразивів в складі. Не замочуйте старі плями – високий ризик зіпсувати меблі назавжди. Не залишайте їх мокрими, адже навіть вологостійка ДСП для ванної кімнати не розрахована на це.

При протиранні глянцевих фасадів з МДФ, використовуйте поліруючі засоби: вони збільшать стійкість поверхні до появи подряпин і плям. Уважно вивчіть засіб на наявність в ньому розчинників і абразивів, адже вони призведуть до появи розводів і забруднюючої плівки. Також варто пам'ятати, що плівкові фасади з МДФ дуже сприйнятливі до високої температури: не використовуйте впритул до них лампи, під час готування користуйтеся витяжкою.

Якщо у Вас на кухні стільниця з ламінованої ДСП, пам'ятайте:

  • Видаляйте плями безпосередньо після їх виникнення. Використовуйте серветки або м'яку тканину і переконайтеся, що засіб не зашкодить поверхні.
  • Для видалення жиру використовуйте органічні розчинники.
  • Поліролі для меблів лише зашкодять, адже вони містять жири і віск, а тому утворюють плівку, що накопичуватиме забруднення.
  • Користуйтеся кухонною дошкою і уникайте контакту поверхні з гарячими каструлями і сковорідками.

Стільниці зі штучного каменю, звичайно, міцні і витривалі, однак і при їх використанні пам'ятайте:

  • Не варто ставити на стільницю каструлі прямо з плити, а також різати на ній продукти і обробляти м'ясо.
  • Мокрі плями легко видаляються з допомогою звичайної губки або серветки.
  • Більш стійкі плями видаляються з використанням сухих і гелієвих чистячих засобів. Для цього потрібно нанести розчин на пляму на кілька хвилин, а потім витерти губкою.
  • У разі механічних пошкоджень не впадайте у відчай: штучний камінь успішно піддається ремонту, подряпини поліруються, а сколи відновлюються за допомогою акрилового клею. Однак, для ідеального результату, краще звернутися до фахівців.
Написати відгук

Відгуки: