Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Загальні положення


Управління сайтом https://4mebel.com.ua, надалі – «Сайт», здійснює ФОП Тесля Дмитро Германович, (реєстраційний запис № 2010350000000345762 від «03» липня 2023 року), надалі – «Одержувач та/або Адміністратор, ФОП Тесля Д.Г.», який є Володільцем та Розпорядником бази персональних даних, та забезпечує захист та повагу до конфіденційності персональних даних користувачів Сайтом, надалі – «суб’єкт персональних даних».
Адміністратор сайту з великою повагою ставиться до конфіденційної персональної інформації всіх без винятку осіб, які в той чи інший спосіб відвідували Сайт, оформлювали замовлення, користувались сервісами, представленими на Сайті. У зв'язку з цим, володілець/розпорядник бази персональних даних прагне її захисту, (відомостей або сукупностей відомостей про фізичних осіб, які ідентифіковані або конкретно ідентифіковані), тим самим створивши та забезпечивши максимально комфортні умови користування Сайтом для кожного користувача.
У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних, надалі – «Політика», встановлено: порядок здійснення ФОП Тесля Д.Г. обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія ФОП Тесля Д.Г. з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також, контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у користувача Сайту щодо практики захисту персональних даних.
Ця Політика розроблена у відповідності до вимог Закону України «Про захист персональних даних», Закону України «Про інформацію», Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/679 від «27» квітня 2016 року (GDPR).
Політика створена з метою інформування користувачів про порядок збирання, використання та розкриття інформації, яку вони надають ФОП Тесля Д.Г. використовуючи веб-сайт https://4mebel.com.ua.
У зв’язку з чим, Адміністратор просить кожного користувача Сайту уважно ознайомитися з поданою нижче інформацію, щоб дізнатися про порядок збирання, використання та розкриття Ваших персональних даних.

 

Збір та використання персональних даних

Реєструючись на Сайті, а також використовуючи наступні сервіси Сайту, однак, не виключно: «Вхід в особистий кабінет», «Відновлення паролю», «Оформлення замовлення», «Написати відгук», «Кредитна заявка», надалі – «реєстраційні дії», Ви засвідчуєте свою обізнаність щодо змісту даної Політики та підтверджуєте власне вільне внутрішнє волевиявлення щодо передачі Адміністратору своїх персональних даних. Вчиняючи чіткі та ствердні реєстраційні дії, Ви надаєте свою повну та однозначну згоду на збирання, зберігання, використання (у тому числі передачу персональних даних у порядку ст.8 цієї Політики) та обробку Адміністратором Ваших персональних даних у відповідності до вимог діючого законодавства України та цієї Політики конфіденційності та захисту персональних даних, а також підтверджуєте власну згоду на опрацювання своїх персональних даних у розумінні положень Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/679 від «27» квітня 2016 року (GDPR).
При використанні користувачем сервісів Сайту Одержувачем здійснюється збирання, обробка та використання даних користувача, а саме:

  • дані, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;
  • файли cookie - це текстовий запис, який браузер розміщує на жорсткому диску Вашого комп’ютера, коли Ви відвідуєте веб-сайт;
  • журнали реєстрації та ір-адреси: журнали реєстрації - це файли веб-сервера (які містять інформацію таку як доменне ім'я або IP-адреса, URL, код http-відповідей, веб-сайт, з якого Ви відвідали нас, або дата та тривалість Вашого візиту), які створюються автоматично, коли Інтернет-користувач відвідує сайт. Журнали реєстрації допомагають нам виявити дестабілізацію роботи обладнання та неправомірне використання нашого контенту;
  • параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent);
  • інформацію з мобільних пристроїв у разі використання такого пристрою під час роботи з Сайтом: ідентифікатор пристрою, ідентифікатор сеансу, MAC-адресу, інформацію про мережу, дії, здійснені на Сайті, дати та час здійснення таких дій.

Адміністратор збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім'я, прізвище, дату народження, ідентифікаційний номер, дані про місцеперебування, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать, онлайн-ідентифікатор і т.д.), які свідомо та добровільно надані Вами як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.
При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.
Звертаємо Вашу увагу: Одержувач обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.
Одержувач не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої, законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

 

Обробка персональних даних:

Обробка та зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані можуть оброблятися та зберігатись у Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних Сайту, у такому випадку, місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: м. Київ вул. Велика Окружна 4.

Цілі використання персональних даних:

Персональні дані суб’єкта персональних даних використовуються Розпорядником в цілях забезпечення роботи Сайту та його сервісів, у тому числі, але не виключно:

  • забезпечення персоналізації облікового запису користувача Сайту;
  • реалізації через Сайт товарів;
  • замовлення послуг доставки товару;
  • для врегулювання претензій покупців щодо якості, кількості та асортименту придбаного через Сайт товару;
  • отримання зворотного зв’язку від клієнтів;
  • отримання інформаційних послуг щодо можливості оформлення споживчого кредиту для придбання товару, вказаного на Сайті;
  • передачі ваших персональних даних на зберігання у дата–центри, що розташовані на території України;
  • дослідження та аналізу поведінки та вподобань споживачів;
  • для організації роботи з контрагентами у сфері реклами, дропшиппінгу, а також інших форм комерційної співпраці;
  • надсилання інформації щодо товарів, акцій та програм лояльності на адресу електронної пошти та/або текстовими повідомленнями та/або будь-якими іншими засобами зв’язку;
  • оцінки, аналізу та вдосконалення роботи Сайту та його сервісів, (у тому числі, для проведення опитувань, анкетувань тощо);
  • проведення маркетингових та рекламних заходів;
  • полегшення вашого користування Сайтом та його сервісами;
  • полегшення адміністрування Сайту;
  • забезпечення спілкування з менеджерами компанії "4Mebel" через плагін «чат з менеджером» або «зателефонуйте мені»;
  • на виконання законів України, у тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», а також відповідно до інших актів, що регулюють діяльність Адміністратора.

  • Ми використовуємо Ваші персональні дані у тій мірі, наскільки це необхідно для раціонального виконання наших юридичних обов’язків.

 

Термін зберігання персональних даних:

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки. Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються та не можуть бути відновлені у майбутньому.
Суб’єкт персональних даних у будь-який час може відкликати свою згоду на збирання, зберігання та обробку (опрацювання) персональних даних, шляхом направлення на ім’я Адміністратора листа-повідомлення, надіславши електронного листа за вказаною електронною адресою: info@4mebel.com.ua.
Лист-повідомлення суб’єкта персональних даних про відкликання своєї згоди повинен бути надісланий суб’єктом звернення з електронної адреси, яка була вказана ним/нею в облікових даних користувача Сайту, листи з інших електронних адрес розглядатися не будуть.
У разі надходження від суб’єкта персональних даних листа-повідомлення про відкликання його згоди, персональні дані такого суб’єкта звернення підлягають видаленню із існуючих баз/реєстрів протягом десяти робочих днів, про що Адміністратор надсилає суб’єкту звернення відповідне повідомлення.

Використання файлів СOOKIE

Cookie - це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру та зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт та користується його сервісами.
Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) та зберігатися в комп'ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) та сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).
Важливо: при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються; у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача; відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
Адміністратор намагається зробити користування Сайтом максимально комфортним, і для цього йому необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги та інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Адміністратору поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сайту.
Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Адміністратор використовує такі категорії файлів cookie:

  • Строго необхідні файли cookie - потрібні для пересування користувача по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також, здійснюють запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.
  • Експлуатаційні файли cookie - агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача. Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач.
  • Функціональні файли cookie - використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім'я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мовна версія Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування Сайту.
Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, https://4mebel.com.ua може користуватися послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Meta, Twitter, Alphabet Inc., та інші. Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті. Отже, ці Інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.
Сайт не впливає на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Звертаємо увагу, що якщо користувач в силу яких-небудь причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти з свого облікового запису або профілю, очистити cookies (через свій браузер).
Зазвичай веб-браузери налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.
Конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися; повноцінна робота з Сайтом та його сервісами доступна тільки при використанні файлів cookie; відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
Щоб звернутися до Адміністратора з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення на електронну адресу: info@4mebel.com.ua.
Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie не продається та не поширюється у відкритому доступі та є власністю ФОП Тесля Д.Г., якому належить веб-ресурс https://4mebel.com.ua.

 

Безпека персональних даних неповнолітніх осіб

Звертаємо увагу користувачів на те, що Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Адміністратор дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв’язку з чим звертається до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, їх конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів Сайту.

Права суб'єкта персональних даних

Адміністратор доводить до відома користувачів Сайту про їх права як суб'єктів персональних даних, які визначені Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  • знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  • на доступ до своїх персональних даних;
  • отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  • пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  • звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до уповноваженого або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  • відкликати згоду на обробку персональних даних;
  • знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.
У випадку застосування положень Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/679 від «27» квітня 2016 року (GDPR) суб’єкт персональних даних має право:
  • на підтвердження факту опрацювання її або його персональних даних та доступу до персональних даних та інформації, відповідно до ст.15 Регламенту;
  • на отримання копії інформації, яка містить відомості про його/її персональні дані;
  • право на виправлення його або її неточних персональних даних;
  • право на стирання своїх персональних даних, («право бути забутим»);
  • право на обмеження опрацювання його/її персональних даних;
  • право на отримання персональних даних в структурованому, загальноприйнятому форматі, що є доступним для цифрового зчитується комп’ютерною технікою;
  • право на передачу структурованих даних іншим особам без жодних перешкод;
  • право заперечувати, на підставах, що пов’язані з його або її конкретною ситуацією, в будь-який час, проти опрацювання його або її персональних даних;
  • право не підлягати рішенню, що ґрунтується винятково на автоматизованому опрацюванні, в тому числі, профайлінгу, що створює правові наслідки для користувача чи подібним чином істотно впливає на нього або неї.

 

Захист персональних даних

Адміністратор розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємною складовою особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, і тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Адміністратору.
Адміністратор використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, Адміністратор не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами його регулювання.
Адміністратор забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення/обробки такої інформації та даних, у тому числі, щодо випадкової втрати, знищення або пошкодження конфіденційної інформації.
Адміністратор надає доступ до інформації та персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог чинного законодавства.
Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Взаємодія з третіми особами у сфері персональних даних

Адміністратор не здійснює передачу персональних даних третім особам, окрім випадків: коли така передача є вимогою законодавства; на прохання суб'єкта персональних даних; для організації процесу доставки товару користувачу (споживачу), придбаного/замовленого через сайт Адміністратора; для надання інформаційних послуг щодо можливості оформлення споживчого кредиту для придбання товару, вказаного на Сайті; в інших випадках, викладених в цій Політиці.
На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. У зв’язку з чим, Адміністратор рекомендує ознайомитися з політикою у сфері конфіденційності і персональних даних кожного сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими Ви можете бути ідентифіковані.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданої Розпоряднику персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону. Доступ до персональних даних третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» або неспроможна їх забезпечити.
Суб'єкт відносин, пов'язаних з персональними даними, подає запит щодо доступу до персональних даних Розпоряднику персональних даних. У запиті зазначаються:

  • прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит (для фізичної особи - заявника);
  • найменування, місцезнаходження юридичної особи, яка подає запит, посада, прізвище, ім'я та по батькові особи, яка засвідчує запит; підтвердження того, що зміст запиту відповідає повноваженням юридичної особи (для юридичної особи - заявника);
  • прізвище, ім'я та по батькові, а також інші відомості, що дають змогу ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит;
  • відомості про базу персональних даних, стосовно якої подається запит, чи відомості про Володільця чи Розпорядника персональних даних;
  • перелік персональних даних, що запитуються;
  • мета та/або правові підстави для запиту.
Строк вивчення запиту на предмет його задоволення не може перевищувати десяти робочих днів з дня його надходження. Протягом цього строку Розпорядник персональних даних доводить до відома особи, яка подає запит, що запит буде задоволено або відповідні персональні дані не підлягають наданню, із зазначенням підстави такої відмови.
Запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, якщо інше не передбачено законом.
Користувач має право на одержання будь-яких відомостей про себе, що пов'язані з його/ її персональними даними, за умови зазначення прізвища, ім'я, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, окрім випадків, установлених законом. Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.
Відстрочка доступу користувача до своїх персональних даних не допускається. Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п'яти календарних днів.
Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз'ясненням порядку оскарження такого рішення.
Рішення про відстрочення або відмову у доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або суду.
Запит про доступ до персональних даних направляється на ім’я Адміністратора, шляхом надіслання електронного листа за вказаною електронною адресою: info@4mebel.com.ua .

 

Внесення змін та доповнень у персональні дані

Зміни та доповнення до персональних даних користувачів Сайту вносяться на підставі вмотивованої письмової вимоги суб'єкта персональних даних.
Адміністратор вносить зміни/доповнення до персональних даних також за зверненням інших суб’єктів відносин, пов’язаних із персональними даними, якщо на це є згода суб’єкта персональних даних чи відповідна зміна/доповнення здійснюється згідно з приписом Уповноваженого або визначених ним посадових осіб секретаріату Уповноваженого чи за рішенням суду, що набрало законної сили.
Зміна персональних даних, які не відповідають дійсності, проводиться невідкладно з моменту встановлення невідповідності.
У разі прийняття користувачем Сайту рішення щодо зміни або доповнення його персональних даних, такий користувач зобов’язаний направити на ім’я Адміністратора вмотивовану письмову вимогу, шляхом надіслання електронного листа за вказаною електронною адресою: info@4mebel.com.ua .

Зміни в Політиці конфіденційності та захисту персональних даних

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача Сайту можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог чинного законодавства. У випадку внесення змін до цієї Політики Адміністратором буде розміщено повідомлення на Сайті із зазначенням терміну набрання чинності відповідних редакційних змін.
Повідомлення про редакційні зміни у Політиці конфіденційності та захисту персональних даних розміщуються на Сайті у розділі «Політика конфіденційності та захисту персональних даних».
Якщо протягом зазначеного строку користувач Сайту у письмовій формі не відмовиться від прийняття відповідних змін, це означатиме, що такий користувач погодився з внесеними редакційними змінами Політики конфіденційності та захисту персональних даних. У зв’язку з цим, Адміністратор просить користувачів Сайту час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

Відгуки: