Види оббивних тканин

 Широкий асортимент вироблених м'яких меблів не був би можливий, якби не те різномаїття оббивних тканин, які використовуються для їх виготовлення. Можуть бути різні конструкції меблів, всілякі розміри, то тканина відіграє дуже важливу роль в їх сприйнятті, дозволяє підібрати під будь-який інтер'єр. Оббивні тканини є завершальною, але надзвичайно важливою ланкою у виготовленні будь м'яких меблів.

  Широкий асортимент вироблених м'яких меблів не був би можливий, якби не те різномаїття оббивних тканин, які використовуються для їх виготовлення. Можуть бути різні конструкції меблів, всілякі розміри, то тканина відіграє дуже важливу роль в їх сприйнятті, дозволяє підібрати під будь-який інтер'єр. Оббивні тканини є завершальною, але надзвичайно важливою ланкою у виготовленні будь м'яких меблів.

 Всі вживані тканини дуже різні за походженням, фактурою і якістю, що завдяки їм можна легко коригувати функціональне призначення меблів. Погодьтеся, для офісу ви виберете один тип м'яких меблів, а для будинку зовсім інший, оскільки при виробництві на стадії вибору тканин керуються її практичністю щодо застосування в тих чи інших цілях. Однак якими б вони не були на дотик або по візуальному сприйняттю, все меблеві тканини повинні відповідати наступним вимогам:

  • Стійкість до зносу і стирання;
  • Не вигоряти під впливом сонячних променів;
  • Бути довговічними і витримувати тривалу експлуатацію;
  • Мати необхідний ступінь жорсткості;
  • Здатність відштовхувати воду і бруд.

 Серед матеріалів для оббивки меблів є найбільш популярні і затребувані, і ті, які використовуються набагато рідше або з метою створення ексклюзивних меблів. За своїм походженням, все меблеві тканини можуть бути ткані і неткані.

 

· Гобеленмабуть, є найдавнішим матеріалом для оббивки меблів, які ще використовуються в сучасності. При виробництві цієї тканини можуть з однаковим успіхом використовуватися, як натуральні, так і синтетичні волокна, причому відсоток вмісту бавовни може доходити і до 100%. Хоч це досить затребуваний матеріал серед натуральних, проте помічено, що якщо склад буде повністю таким, то підвищується схильність тканини до вигорання і вицвітання. Тому додавання до складу синтетичних волокон в значній мірі підвищує його міцність і довговічність. Гобелен на дотик неможливо сплутати ні з яким іншим типом тканини, та й по візуальному сприйняттю досить відрізняється від інших. Ідеально підійде для класичного дизайну і доданню меблів аристократичності.

 

· Жаккард за своїм походженням близький до гобелена, однак основна відмінність полягає в тому, що для його виробництва застосовується більш тонке волокно. У сучасному світі часто використовується такий його різновид, як стреч-жаккард, перевагою якого є еластичність і здатність «дихати». Жаккард відомий тим, що відмінно зберігає форму, з часом не скочується, здатний служити максимально довго. Жаккард – це найбільш шляхетна тканина, яка використовується не тільки для оббивки меблів і виготовлення матраців, але з нього також шиють постільну білизну і штори. Дуже добре підходить для створення класичного дизайну. Традиційно наполовину складається з бавовни, однак збільшуючи відсоток вмісту синтетичних волокон, в рази підвищується насиченість малюнка.

 

· Велюр – матеріал, з усіх тканин найбільш приємний на дотик, адже його хочеться весь час чіпати. Часто його ще називають оксамитом. За допомогою меблів, оббитих велюром, в житлі швидко створюється відчуття затишку і комфорту. Велюр вельми слухняний матеріал, і здатний приймати форму будь-яких меблів, позбавляючи виробників від необхідності возитися зі складками. У своїй різноманітності має широку кольорову гаму, тому меблі з такої тканини не складе труднощів підібрати до будь-якого інтер'єру.

 

· Шенілл, як тканину характеризує складний малюнок плетіння, завдяки чому виникає особлива мохнатість. Зовні є схожість з велюром і оксамитом, однак шенілл за ціною більш доступний. Універсальність це матеріалу обумовлена ​​тим, що в його склад входять різні матеріали, і їх процентний вміст безпосередньо впливає на характеристики шенилла. Якщо розглядати що входять до складу, віскоза і бавовна, то завдяки їм тканина гіпоалергенна, приємна на дотик і дихає. А ось наявність акрилу та поліестеру робить тканину довговічною і стійкою до зносу. При виробництві м'яких меблів шенілл можуть комбінуватися з жаккардом або гобеленом. Мало який матеріал може конкурувати з шеніллом за різноманітністю колірної гами.

 

· Штучна замшапросто ідеально підійде для оформлення дорогих інтер'єрів, тому і ціна на матеріал відповідна. Навіть після тривалих років експлуатації меблів з такою тканиною, вона вигорить і не зміниться. Матеріал також відмінно відштовхує воду. Багато власників меблів, оббитих штучною замшою, задоволені вибором через її м'якость, практичность і зносостійкость.

 

· Флокза своєю природою є нетканим текстилем, а в основі його виробництва лежить наклеювання ворсу на поверхню щільної текстильної основи. А закріплюється ворс за допомогою спеціального клейового складу. Наскільки густим буде ворс на поверхні, від цього безпосередньо залежатиме якість флока. Головною особливістю і перевагою тканини є стійкість до вигорання і те, що вона не піддається кігтям домашніх тварин.

 

· Також існує тефлоновий флок нового покоління, виготовлений на мікрофібрі і зверху є шар тефлонового покриття. Завдяки цьому водовідштовхувальні властивості підвищуються в рази і є відмінні брудовідштовхуючі властивості. Оскільки ця тканина з антисептичними властивостями, а також не викликає алергію, то меблі з нею вибирають все частіше жителі великих міст.

 

· Ну, і звичайно ж всіма улюблена шкіраПри цьому використовуватися вона може відразу в декількох варіантах. Можна виготовляти меблі з використанням штучної, натуральної та еко-шкіри. Штучна шкіра, хоч і не така приємна на дотик, проте в рази практичніша і унікальніша за характеристиками, ніж натуральна. Застосовується для виготовлення бюджетної серії м'яких меблів. Еко-шкіра особливо стала популярною в останні роки. Вона набагато досконаліше натуральної, тобто позбавлена ​​всіх недоліків. Називається вона так через здатність «дихати», а також тому що не виділяє шкідливих речовин. Натуральна шкіра завжди виглядаєте красивішою, вишуканіше, неодмінно підкреслює статус власника таких меблів.

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:

Відгуки: